Tovább olvasom

Flanagan, Richard

Keskeny út északra

starsBetöltés...

 

Fordította: Gy. Horváth László
Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 476 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: keménytáblás védőborítóval
ISBN: 9789636766467

 

3 999 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Man Booker-díj, 2014
Flanagan írása olyan, mint egy hömpölygő folyó, néha feketéllik sártól, iszaptól és holttestektől, máskor fényes, akár a víztükrön ragyogó holdsugár. The Telegraph
Dorrigo Evans története messze délen, a huszadik század eleji tasmaniai csapdázók barlangjainál kezdődik, és hosszan kanyarog észak felé, egészen a sziámi Kwai-folyó vidékéig, ahol ausztrál hadifoglyok építették a japán császár parancsára a hírhedt Halálvasutat. Ahogy a második világháború eléri Ausztráliát, Dorrigo is bevonul a seregbe, majd hamarosan ez a trópusi pokol lesz végső állomáshelye. Orvosként küzd a fogolytáborban a sár, a reménytelen éhezés, a kolera, valamint a versrajongó, szadista parancsnok, Nakamura őrnagy ellenében a társai életéért. Közben saját démonai kínozzák; a megbecsült polgári létbe való hazatérés vágya és egy kétségekkel teli, bűnös, még a háborúnál is pusztítóbb szerelem. Az egyik pokoltól megmenekülhet a saját lelkétől soha. Még ha hősként ünneplik is hazájában, van, amit nem képes begyógyítani sem az idő, sem egy sikeres élet.
Richard Flanagan költői szépségű regénye a szerelem és a halál kulisszái közt tárja elénk a fájdalom és a gyönyör közelségét, a testiség végletességét, a beteljesíthető boldogság ürességét.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

„De néha kimondunk dolgokat, és azok nem csak szavak. Hanem az ember véleménye valakiről egy mondatban. Mindössze egy mondatban.”

Flanagan, Richard

Richard Flanagan (1961) író, Hobartban (Tasmánia) él. A Keskeny út északra (2013) című regényével 2014-ben elnyerte a Man Booker-díjat. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Keskeny út északra (fordította: Gy. Horváth László; regény, 2016). A szerző fotóját készítette: Colin Macdougal.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja