Tovább olvasom

Nádas Péter

Évkönyv


starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 340 oldal

 

Súly: 420 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636765101
3 900 Ft3 120 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Nem rendelhető

Ami nem történik meg, bár elvileg megtörténhetne, nem föltétlenül úgy jelentkezik, mint valamilyen lehetséges történés hiánya, hiszen következményeiben épp olyan végleges, végzetes vagy erős lehet, mint mindaz, ami megtörténik. Ha nem így lenne, akkor nem foglalkoztathatna ez a kérdés. Másfelől, ha valami nem történik meg velünk, akkor a történés hiánya történik meg. Vagy fordítva is gondolkodhatunk a dolog felől: amikor úgy érezzük, hogy most pedig valami egészen kivételes történik velünk, csak éppen nem értjük, hogy miért, miért éppen most, miért nem mással, miért éppen velem, akkor tán olyan történések hatása alatt állunk, amelynek se a szereplőit, se az őket mozgató erőket nem ismerjük, holott ezek az idegen erők bennünk éreztetik a hatásukat, tehát megtörténnek.

Kategória:

„…így működik az ember emlékezete. Nem kell sokat tennie, elég e dombhátak vonalát követnie: föld és ég; elég a szétnyíló völgyekbe aláereszkednie: víz és feneketlen ingovány; ember előtti idők csöndjében szemlélődik az ember.”

A szerző további könyvei

Nádas Péter

Nádas Péter (1942) író, drámaíró és esszéista. Életműsorozata a Jelenkor Kiadó gondozásában jelenik meg 1992 óta. Legutóbbi kötetei a Jelenkor Kiadónál: Emlékiratok könyve (regény, 6. kiadás, 2015); Egy családregény vége (regény, 8. kiadás, 2015); Párhuzamos történetek (regény, 4. kiadás, 2016); Az élet sója (esszé, 2016), Az égi és a földi szerelemről (esszé, 3. kiadás, 2016). A szerző fotóját készítette: Stekovics Gáspár.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja