Tovább olvasom

McCarthy, Cormac

Az út


starsBetöltés...

 

Fordította: Totth Benedek
Megjelenés dátuma: 2018-06-05
Terjedelem: 224 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636767723
3 299 Ft2 639 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az út, amit üszkös romok és rothadó tetemek szegélyeznek. Az út, amin éhes útonállók hordái és tébolyult koldusok portyáznak. A semmibe tart. Az út, amin egy apa és a fia halad…

A fekete égből por és hamu hullik a hideg földre, a fény, az élet és az értelem kiveszett a világból. A fiú sosemvolt gyermekkorának játékait rejtegeti a rongyos pokróca alatt. Az apa egy pisztolyt, két golyóval, hogy bármikor véget vethessen a szenvedésüknek.

McCarthy lecsupaszított világában az emberi lét alapvető kérdéseinek súlyával szembesülünk. Van-e helye a túlélés puszta ösztönén túl a szeretetnek és az egymás iránt érzett felelősségnek? Van-e értelme az elviselhetetlen körülmények ellenére reménykedni egy jobb jövő létezésében? És végül lesz-e erőnk nem fölfalni egymást?

Kategória:

„Ahol az ember nem tud életben maradni ott az istenek se boldogulnak."

A szerző további könyve

20%
Cormac McCarthy
Suttree
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

McCarthy, Cormac

Cormac McCarthy 1933-ban született Rhode Islanden. Az egyik legjelentősebb kortárs amerikai író. Első regénye (The Orchard Keeper) 1965-ben jelent meg. Műveiért többek között Faulkner-díjban és a National Book Awardban részesült, munkásságának tanulmányozására 1995-ben megalapították a Cormac McCarthy Társaságot.

A Jelenkor Kiadó életműsorozata a magyarul most először olvasható Suttree mellett a 2006-ban megjelent, Az út című, Pulitzer-díjas regénnyel indul.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja